biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Uniqa Otthon és környezet TECHNO lakásbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
3.25 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

uniqa technoA családok nagy százaléka évtizedeken keresztül keresi a pénzt, hogy sajátotthont biztosítsanak maguknak és gyermekiknek. Már sokszor bebizonyosodott, hogy a lakás biztosítási díján nem szabad spórolni, sokkal nagyobb lehet biztosítás nélkül a kár és a baj, ha történik valami káreset. Nem csak egy betöréstől kell félni, mert manapság látjuk, halljuk és tapasztaljuk az egyre sűrűbb természeti katasztrófák következményeit. Uniqa Otthon és környezet TECHNO lakásbiztosítás egy remek megoldás, ráadásul most a társaság számos előnyös módosítást végzett a szolgáltatáson, bővültek a megköthető konstrukciók és ma már huszonhét féle kockázat tekintetében lehetséges a csomagon belül fedezetet nyerni, ráadásul már nem csak lakásra, de nyaralóra is meg lehet kötni a csomagot. Ezen felül a lakóingatlanban működő kisvállalkozások esetében a céges vagyontárgyakat is be lehet vonni fedezet alá. Az Uniqa Otthon és környezet Techno lakásbiztosítás új csomagja sok új lehetőséget nyújt az ügyfelek számára a Bázis, a Relax és az Öko konstrukciók révén.

Számolja ki lakásbiztosításának díját itt!

A Bázis kibővült több újdonsággal, mint egy betöréses lopás nyomán keletkező kár, az épületre rádőlő idegen tárgy okozta káresemények, de belekerült a kockázati listába a nem saját vagyontárgyak – megőrzésre átvett, kölcsönzött, vagy bérelt ingóságok -, sőt a kertben lévő növények csőtörés, illetve természeti károk nyomán fellépő károsodása is. A Bázisban található felelősségbiztosítás az egész EU területén hatályos, húsz millió forintos maximális kártérítési határral.

A Relax csomag természetesen nyújtja az alapbiztosítási fedezeteket, ezen kívül pedig plusz kockázatokat is magában foglal, mint a besurranásos tolvajlás, a beázás, és az alapon felül még több vagyontárgy bevonható a fedezetbe. A Bázishoz képest a Relax az alapbiztosítás felett magas összegű biztosítást nyújt az ingatlanban őrzött készpénzre, áramszünet miatti tartós élelmiszerromlásra, de egy akvárium törésekor, sőt a bankkártya eltűnésekor is számíthatunk kártérítésre. A Relax csomag felelősségbiztosítása a Bázis hoz hasonlóan az Európai Unió egész területére kiterjed.

Bővebben a lakásbiztosítáokról itt írtunk!

A harmadik félecsomag az ÖKO elnevezést kapta, épp azért, mert olyan ügyfelek számára lett kifejlesztve, akiknek fontos a környezettudatosság életük minden területén. Ennek megfelelően ez a szolgáltatás fedezetet biztosít az ingatlanon lévő napelemek, napkollektorok tekintetében, valamint a szabadban tartott vagyontárgyakra is. Az ÖKO konstrukció magában foglalja a Bázis és a Relax összesen 35 féle kockázati elemét, ezen felül pedig kiterjed a fedezet az ingatlanhoz tartozó minden olyan berendezésre és felszerelésre, melyek a napenergia hasznosítást szolgálják. A biztosító az ÖKO-ra való szerződéskor kártérítést fizet, hogyha a szabadban az elvárásoknak megfelelően tárolt kerti eszközöket, bútorokat, fürdőmedencét éri kár. Az ÖKO konstrukció fedezete még egy igen hasznos elemet tartalmaz, ez pedig az Energetikai Tanúsítvány elkészítésének összegéhez való 15 ezer forintnyi hozzájárulás, ha ez akár az adott ingatlan eladása, hosszú időre történő bérbeadása miatt válik aktuálissá. Az előző két szolgáltatáshoz viszonyítva igen előnyös, hogy az ÖKO konstrukció Kanada és USA kivételével a világ összes országára kiterjedhet, maximum harminc millió forintos felső összeghatárral.

Az Uniqa Otthon és környezet TECHNO lakásbiztosítás mindhárom módozatához köthetők különböző kiegészítők, mint a családi balesetbiztosítás, mely a család minden egyes tagjára nyújt fedezetet 1 és 70 éves kor között, az egyetlen feltétel, hogy az adott családtag ne részesüljön rokkantsági járadékban, vagy nyugdíjban. A kiegészítő húszezer forint és egymillió forint közötti szolgáltatásra köthető és vonatkozik az alábbi esetekre: csontrepedés, törés, baleset miatti maradandó egészségkárosodás, baleset miatti műtéti térítés és kórházi kezelés napi térítése, valamint baleseti halál bekövetkezése. A kiegészítő díja egyrészt attól függ, mely alapcsomag mellé kötjük, valamint a fedezet alá vonandó családlétszámától.

Szintén igen hasznos kiegészítő a családi jogvédelmi asszisztencia, mely a család tagjainak akkor nyújt fedezetet, ha a következő biztosítási események fordulnak elő: a biztosított kárára elkövetett, vagy a biztosított által elkövetett olyan jogsértés, mely az adott biztosítási szerződés hatályos része, és melyből kifolyólag szükségessé válik a biztosított személy(ek) jogainak védelme, érvényesítése. Ezen esetekben a biztosító pénzügyi és képviseleti segítséget nyújt kártérítési, szabálysértési, munkajogi, tulajdonosi, fogyasztói jogvédelemi területeken. A díj szintén attól függ elsősorban, hogy a kiegészítőt Bázis, Relax, vagy ÜKO biztosítás mellé kötik-e.

Az Uniqa Otthon és környezet TECHNO lakásbiztosítás érdekes eleme az IT asszisztencia, mellyel IT hálózat és telefon segítéségével nyújtja a biztosító szolgáltatását, mely az alábbiakra vonatkozik: informatikai eszközök – hardverek hibája, az asszisztencia segít nevesíteni és megoldani a felmerülő problémát, és ha esetleg távsegítség útján nem oldható meg, akkor azonnal közreműködik a javítás mihamarabbi elvégzése érdekében, felveszi a kapcsolatot a szükséges szervizzel és az ügyfél nevében időpontot is egyeztet. A távszolgáltatás körébe tartozik irodai programcsomagok beállítása, e-mail és internet kapcsolat beállítása, meglévő szoftvertelepítés, nyomtatók beállítása, routerek konfigurálása, Wifi beállítás, de még az okos telefonok szinkronizálásához is adnak segítséget. Az IT asszisztenciát egy évben két alkalommal lehet igénybe venni, egyszeri igen alacsony évente fizetendő díj ellenében.

A TECHNO lakásbiztosítás égisze alatt a garázsban tartott motoros meghajtású járműveket is lehet biztosítani. A módozat megkötésének feltétele, hogy az adott gépjármű forgalmi engedélye a család valamely tagjának nevére legyen kiállítva, ekkor visel a biztosító kockázatot az ingatlanban, annak melléképületében, vagy más zárt térben való tárolás esetén az adott gépjárműre és annak alkatrészeire vonatkozóan. A fedezet olyan biztosítási eseményekre szól, mint villámcsapás, robbanás, víz és tűz okozta káreset, vagy netán megsemmisülés. A maximális összeg, melyet a biztosító kártérítésként kifizet, az a kár összege, de azoknak, akiknek a járműre van cascójuk az önrész összege, legfeljebb egy évben egy millió forint lehet azok részére, akiknek nincs cascójuk. Új szolgáltatás ezen csomagok esetében a Plusz 24 szerviz, melyet egy éjjel nappal működő és elérhető számon lehet hívni (36 40 500-000) azok részéről, akiknek e módozattal biztosított lakóingatlanában vészhelyzet alakul ki és természetesen, akik ezt a fajta kiegészítőt bevonták a szerződés alá. Ráadásul e kiegészítőnek meg van az a nagy előnye, hogy vészhelyzettől függetlenül is ajánlható, mert a biztosító napi problémák megoldására is tud remek szakembereket ajánlani az ügyfelek részére.