biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Állami biztosítás ingyen - mire lehet elegendő?

Kérjük értékeljen minket...
4.67 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A fiatalok, kisgyerekek egész éven át sokszor ki vannak téve különféle balesetveszélyeknek, azonban még inkább fokozódik ez az egész a nyári szünidő alatt. Az állam ingyen biztosítással támogatja már több, mint 10 éve a 3 és 18 év közötti korosztályt, de az ezért igénybe vehető szolgáltatás színvonala, térítési összege is igen alacsony szinten van azóta is. A gondoskodó szülőknek hasznos tehát, ha ehhez az ingyenes állami biztosítás mellé kiegészítőket kötnek.

Online árajánlat kérés balesetbiztosításra itt!

Ez azért is szükséges, mert amikor a gyerek elhagyja az iskola, vagy óvoda falait, nyári táborba megy, vagy különféle sportfoglalkozásokon vesz részt, még több és nagyobb veszély leselkedhet rá. Elég, ha a gyermek biciklizik, vagy görkorcsolyázik, és minél több időt tölt egyedül napközben, annál szélesebb a skála, amikor váratlan baleset történhet. Ezeknek a baleseteknek a nagy része megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal minden bizonnyal megelőzhető lenne. E miatt mindenképp megéri szülőként átgondolni, hogy felkészülve a rosszabb variációra, legalább anyagi támogatással számolhasson a család.

Nézzük, hogy egy állami biztosítás ingyen – mire lehet elegendő? Az ismert konstrukció, amely Általános Gyermek- és Ifjúsági Balesetbiztosításként ismert, a felnőttkort még el nem érő gyermekeknek alanyi jogon kijár. A mellett, hogy ez a konstrukció ingyenes, előnye, hogy nem csak abban az esetben térít, amikor az iskolában, óvodában történik valami a gyerekkel, hanem a fedezet egész évre biztosított ráadásul nem csak itthon, hanem külföldön is, amikor baleset, sérülés történik. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy valami oknál fogva csak a szülök elenyésző része, aki ismeri ezt a lehetőséget és ez megmutatkozik a kárkifizetések év végi összegzéseinél is, ami alig haladja meg évente a 80 millió forintot.

Az ingyenes állami biztosítás egy alapbiztosításnak minősül, ami 3 ezer forintnyi térítést jelent egy csonttöréskor, 200 ezer forintot baleseti halál bekövetkeztekor. Ezen kívül 3 ezer és 300 ezer forint közötti térítéssel lehet számolni akkor, ha a gyermeket olyan baleset éri, melyből maradandó károsodása származik. Az állami balesetbiztosítás nem nyújt fedezetet az egyéb és hosszú távú következményt maga után nem vonó balesetekre és az ezekhez kapcsolódó kórházi kezelésekre sem. Ennek megfelelően kell átgondolni tehát, hogy érdemes ezen minimum biztosítást kiegészítők hozzárendelésével kibővíteni főleg akkor, hogyha a nyári időszakra be van tervezve a családnak egy külföldi út is. Annál is inkább megéri ebben a megoldásban gondolkodni, mert egy baleset járulékos kiadásaira az ingyenes állami csomag egyáltalán nem biztosít fedezetet. Az pedig egy közepesen súlyos baleset nyomán is szükségessé válhat, hogy például utókezelésre, gyógykezelésre szorul a gyerek, erre kiváló megoldásokat lehet találni a különféle kiegészítő biztosítások megkötésével.

Két fajtája ismert azoknak a gyerekek részére köthető kiegészítőknek, melyeket meg lehet kötni, az egyik változat a személyre szóló egyéni biztosítás csoportjába tartozik, a másik pedig, amikor az iskola, vagy óvoda intézményesen köt a gyermekek részére tanulóbiztosítási kiegészítőt. Ilyenkor a minden gyermek esetében a ráeső díjrészt a szülő az iskola felé befizeti, az intézmény pedig a biztosító felé egy összegben rendezi a díjat. Iskolája válogatja, előfordul olyan eset is, amikor a teljes költséget az intézmény finanszírozza, példa lehet erre a nyári táborok idejére kötött kiegészítő konstrukció.

Ezeknek a kiegészítő biztosításoknak a kockázatviselése természetesen a korosztály számára van kifejezetten kialakítva, összeállítva, kezdve a kullancscsípéstől, az égési sérülésen át akár egy fizikai támadás okozta sérülésre is. A kellően megválasztott kiegészítővel a felmerülő kórházi kezelés költsége is megtérül, sőt van olyan konstrukció is, amely egy kísérő személy ott tartózkodását is fedezi, ha erre igény merül fel.