biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Autóbusz kötelező, casco vagy kezesi biztosítás kötés

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

autobusz kotelezo casco kezesiA kötelező biztosítás bevezetése szükségszerű intézkedés volt, ugyanis nagy számban fordultak elő, olyan balesetek, amelyeknél a vétkes fél nem ismerte el a kárt, illetve a saját vétkességét. Ez egyben azt is jelentette, hogy nem volt hajlandó a vétlen félnek okozott kárt megtéríteni. Ebből aztán rengeted ügy terelődött a hatósághoz, illetve a bíróságokhoz. Az ilyen helyzetek elkerülésére hívták hazánkban is életre a kötelező biztosítást. A keletkezett kárt ezután nem a vétkes félnek kellett állnia, hanem a biztosító lépett elő, mint kockázatviselő. Természetesen a károkozó esetében is gyakran előfordult, hogy ha akarta volna sem tudta volna a kártalanítást elvégezni, mert anyagilag nem volt olyan helyzetbe.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező biztosítás révén pedig kis összeg, illetve biztosítási díj megfizetése ellenében a biztosító a teljes kár rendezését vállalja. Ennél a biztosításnál ugyanis nincs önrész. A kötelező biztosítás, mint ahogyan a nevében is benne van, kötelező minden gépjármű tulajdonosnak, illetve fenntartónak megkötnie, ugyanis a nélkül, a gépjármű nem vehet részt a közúti forgalomban. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem csak a személygépkocsikra kell ezt a biztosítást megkötni, hanem motorkerékpárokra, kisteherautókra, teherautókra, kamionokra, buszokra, trolibuszokra is. Nézzük meg, hogy mi vonatkozik az autóbusz kötelező, casco vagy kezesi biztosítás kötés folyamatára.

Az autóbusz kötelezőbiztosítása esetén több kategóriát is találunk, mégpedig a férőhelyek szerint felosztva. Vannak a 10-19, a 20-42, 43-79, és végül a 80-tól több férőhellyel rendelkező buszok. A kötelező biztosítás tarifája biztosítónként komoly mértékben eltérhet, ezért érdemes a biztosítás megkötése előtt biztosítási alkusz segítségét kérni. Manapság egyre gyakrabban hallhatunk buszokat érintő balesetekről, amely arra mutat rá, hogy a kötelező biztosítás nem nyújt elegendő védelmet a busztársaságoknak, illetve tulajdonosoknak, hiszen a saját káruk térítés nélkül marad. Az egyértelmű, hogy a buszokban keletkező károk legtöbbször komoly összegű javításokat igényelnek, főken a nagyobb értéket képviselő luxusbuszok.

Egyedi casco biztosítás árajánlat kérés itt!

A casco a buszok esetében is fedezetet ad lopásra, rablásra, üvegtörésre, elemi károkra, töréskárokra. Ezen felül a casco kiterjedhet még egyedi szolgáltatásokra is. Lehetőség van a teljes körű kockázat lefedésre. Ezen felül busz hitelre történő vásárlása esetén is ajánlott a casco megkötése. Bár ebben az esetben az ügyfél választhat a casco, vagy kezesi biztosítás igénybevétele között. Amennyiben a kezesi biztosítást választja az ügyfél, az ebben az esetben lényegében úgy működik, mint egy bankgarancia. Ez azt jelenti, hogy a biztosító kézfizető kezességvállalást vállal, azaz garantálja a hitelező felé, hogy az biztosított által szerződésben vállalt kötelezettségeinek eleget fog tenni.