biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Búvárbiztosítás online - Ne sajnáljon párezer forintot

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Meglepően magas hazánkban az amatőr búvárok száma, annak ellenére, hogy hazánkban nincs tenger. Ennek ellenére egyre többen próbálják ki a búvárkodás adta lehetőségeket, ha máskor nem is, mint a nyaralás rövid időszakában. Hazánkban közel 20 ezer azoknak a száma, akik a búvárkodást amatőr, vagy profi szinten művelik. A viszonylag magas szám mellett, van még egy pozitívum, mégpedig az a tudatosság, amellyel a búvárkodást összekapcsolják a biztosítással. Igen a magyar búvár társadalom biztosítottsági aránya nemzetközi viszonylatban is magas, ugyanis eléri a 80-90 %-ot. Természetesen ezek a búvárok többnyire a környező tengerekben gyakorolják a lemerülést, úgy mint Horvátországban, Cipruson, Törökországban, Görögországban, Máltán. Természetesen, akik megengedhetik maguknak, azok távolabbi vizekre is eljutnak, mint pl. a Csendes-óceán partvidéke, az Arab-tenger, stb.

Számolja ki utasbiztosítását itt!

Alaphelyzetben a búvárkodás nem tartozik a veszélyes sportok közé. Természetesen ez elsősorban akkor igaz, ha a búvár megfelelően felkészül a merülésre, ha betartja az biztonsági előírásokat, és figyelmesen jár el a merülés előtt, alatt, és után is. Baleset ugyanis bárhol érheti az embert, elég egy kis figyelmetlenség, vagy valamilyen meglepetésszerű esemény. A búvár esetében az is elegendő lehet, hogy vagy még a szárazföldön, vagy a hajón, amelyről a merülést akarja végrehajtani, váratlanul elesik, és a hátán lévő súlyos oxigénpalack miatt, súlyosabban is megüti megát, de a vízben is elsodorhatja egy áramlat, vagy akkor is komoly sérülés érheti a tüdejét, ha túl hirtelen emelkedik fel a felszínre, és természetesen még sorolhatnánk a búvárra leselkedő veszélyeket. A balesetek elsősorban nem is az amatőr, és profi búvárokra leselkedik leginkább, hanem azokra az alkalomszerűen lemerülő turistákra, akik semmilyen rutinnal nem rendelkeznek a merülés területén, illetve éppen ezért biztosítás sem kötnek az ilyen jellegű balesetek kivédésére. Tudni kell, hogy az európai egészségbiztosítási kártya szolgáltatásai nem terjednek ki a búvárkodásra, illetve csak a kimondottan életmentésre vonatkozó kezelésekre.

Ne feledjünk el ezért utasbiztosítást kötni, illetve azon belül un. búvárbiztosítást, amely fedezi a búvárkodással összefüggő belesetek költségeit, illetve a felszerelés védelmére, és a poggyász biztosítására is. Fontos, hogy a merüléskor betartsuk a Búvár Merülési Szabályzatot, mert egy esetleges baleset esetén a biztosító is megvizsgálja, hogy betartotta-e azokat a biztosított. A búvárbiztosítás kötésekor figyelni kell arra is, hogy a térítési limit megfelelően magas legyen, még akkor is, ha ettől kicsit drágább lesz a díjazás. Ehhez tudni kell, hogy a külföldi gyógykezelések, kórházi kezelések sokkal magasabb díjazás alá esnek, mint nálunk, nem beszélve mondjuk egy dekompressziós kamrás kezelés áráról. Mivel nem mindenki beszéli olyan jól az adott ország nyelvét, hogy szót értsen az ottaniakkal, ezért fontos, hogy vegyük igénybe a tolmács szolgáltatást, illetve a magyar nyelvű asszisztencia szolgáltatást, amely a nap 24 órájában elérhető. Nagyon fontos, hogy amikor kiválasztjuk azt a speciális biztosítást, amely a búvárok számára lett kifejlesztve, ne az legyen az elsőrendű szempontunk, hogy mennyibe is fog ez nekünk kerülni. Az életünk fontosabb, mint pár ezer forint, és egy esetleges baleset, vagy egyéb káresemény esetén a kifizetett kártérítés összehasonlíthatatlanul magasabb összeg, mint az az összeg, amelyet nekünk be kell fizetnünk a biztosítás megkötése után. Figyeljünk oda arra, hogy a biztosítás fedezete kiterjedjen nem csak a külföldön történő, illetve a hazaszállítás idejére történő keszonkezelésre, hanem az itthoni utókezelésre is. Szintén jó, ha a fedezet kiterjed arra az esetre is, ha a merülés után nem találják meg a búvárt, mert mondjuk elsodorta egy áramlat, és akkor a biztosító állja a kutatás, és a mentés költségeit is. Aki pedig csak alkalom adtán merül le, annak elég, ha a külföldi búvárklub által kínált biztosítások közül választ.