biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco jégkár biztosítás /Hozza ki a maximumot casco biztosításából!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A casco biztosítás a kötelező biztosítással szemben nem a másik fél kárát téríti meg abban az esetben, ha mi okoztuk a balesetet, hanem a saját kárunkat fizeti ki. Kötése természetesen önkéntes, de ettől függetlenül érdemes komolyan elgondolkodni azon, hogy megkössük, vagy nem. Manapság ugyanis egyre gyakrabban találhatjuk magunkat olyan helyzetekben, amelyek veszélyeztetik az autónk épségét. Elég, ha csak a megnövekedett forgalmat, illetve az egyre kiszámíthatatlanabb időjárást említjük. Természetesen az autónkat nem csak baleset, vagy természeti kár érintheti, hanem ennél sokkal sokrétűbb azoknak a lehetőségeknek a száma, amelyekre nézve kell azon elgondolkodni, hogy kössünk-e cascót vagy nem.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Alaphelyzetben a cascót elsősorban új gépjárművek vásárlása esetén ajánlják, főként, ha a vásárlás hitelre történik. Ugyanis, ha az új gépkocsit ellopják, az nem mentesíti a tulajdonost a felvett hitel visszafizetésétől, amely casco nélkül kétszeres veszteséget jelent, mert nem csak a gépjármű értéket veszíti el a tulajdonos, hanem a hitel kamatokkal megnövelt összegét is ki kell fizetnie. Ajánlatos azonban használt gépjárműre is cascót kötni, ha annak nagy az értéke, vagy valamilyen más okból képvisel értéket. Természetesen a casco díjazása jóval magasabb, mint a kötelező felelősségbiztosításé, de ezért cserében egy sokkal teljesebb körű szolgáltatást is nyújt a biztosító. Ugyanakkor a piaci versenynek köszönhetően a kötéseknél számtalan kedvezmény, és akció teszi kedvezőbbé a díjazást, ami így egyre több ember számára teszi elfogadhatóvá a cascót.

A cascóról tudni kell, hogy önrész köteles, azaz a szerződő autó tulajdonosnak vállalnia kell, hogy egy esetleges káreseménynél a kárösszeg egy részét maga állja. Az önrész megállapítása történhet 5-os formában is, és egy fix összeg vállalása által is. A %-os vállalás esetén jellemzően 10-30 % között szokott lenni a mértéke, míg fix összeg vállalása esetén 50-200 ezer Ft között. Jó tudni, hogy a casco díjazásának a mértékét nem csak a gépjármű értéke befolyásolja, hanem a vállalt önrész nagysága is. A casco alapbiztosítás lényegében szinte minden káreseményre kiterjed, amelyekre pedig nem, azokra gyakran lehet egyedi, vagy személyre szabott feltételekkel szerződést kötni, amely természetesen rendszerint a díjazás kisebb-nagyobb emelkedésével jár.

A casco alaphelyzetben fizet elemi károk, rongálás, tűz, közúti baleset, lopás, rablás, és üvegtörés esetén is. Amennyiben pedig kötünk hozzá kiegészítő biztosításokat is, akkor ez kibővíthető poggyászbiztosítással, életbiztosítással, utasbiztosítással, és egyéb szolgáltatásokkal is. Minden biztosítónak vannak egyedi ajánlatai, ezért a casco megkötése előtt feltétlenül javasolt minél több biztosító ajánlatát megismerni, illetve kikérni szakember tanácsát, biztosítási alkuszhoz fordulni, illetve igénybe venni a díjfizető kalkulátorok segítségét. Egy jól megkötött casco biztosítással sokat nyerhetünk. A káresemények közül térjünk ki most a jégesővel kapcsolatos kockázatokra, illetve a casco jégkár biztosítás működésére.

Köztudott, hogy az elmúlt években egyre nő azoknak a káreseményeknek a száma, amelyek kisebb-nagyobb károkat okoznak az embernek. Természetesen ez alól az autók sem kivételek, mert az időjárás azokat sem kíméli. Az egyik egyre gyakrabban előforduló káresemény a jégeső, amely akár komoly károkat is okozhat az autóban. Ezzel szemben ad teljes védelmet a casco biztosítás. Jégkár esetén is az első lépés a kárbejelentés megtétele, majd a szemlézés, azaz az alapkár felvétele, melyről a biztosító szakembere fotókat is készít, megjelölve a sérülések pontos helyét. A szemle után a kárszakértő ajánlatot tesz a készpénzes kárrendezésre, amelyet nem kötelező elfogadni, hanem kérheti az ügyfél a pótszemle megtartását, amelyet már egy előre megbeszélt helyszínen szakemberek végeznek el, akik adott esetben a javítást is elvégzik. A sérülések megállapítása, illetve a javítás költségének a kikalkulálása után a javítás akkor kezdődhet, ha biztosító elfogadja a kalkulációt. A javító műhelyek általában több biztosítóval is kapcsolatban állnak, és vállalják a teljes ügyintézést a biztosítókkal kapcsolatban.