biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Ki az, akinek érdemes nyugdíjbiztosítást kötni

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

nyugdijbiztositasAz újév elejétől már hatályba hozták az új rendeletet, hogy lehet olyan nyugdíjbiztosítást kötni a biztosító cégeknél, melyre 20%-os adó visszatérítést lehet kérni. Az adókedvezmény azoknak, akik 2020-ig nyugdíjba vonulnak, maximum 130000 forint a többi embernek 100000. Nagyon sokan megkérdezik, hogy vajon ki az, akinek érdemes? Ráadásul az is sokakban felmerül, hogy megéri e átpártolni a jelenlegiről az állam által támogatott nyugdíjbiztosítási formára. Megtudhatja, hogy az előtakarékossági mintákat mikor és ki alkalmazza. Itt vannak a nyugdíj előtakarékossági minták: Csak 3féle kormány által támogatott nyugdíj megtakarítás van. Az első az önkéntes nyugdíjpénztár ÖNYP, a második a Nyugdíj előtakarékossági számla, NYESZ, és a harmadik pedig a Nyugdíjbiztosítás, NYB. A befizetésre került díjak személyi jövedelemadójának 20%-a igényelhető mindegyik megtakarítási formánál vissza. Mind a háromra összesen legfeljebb 280 ezer forint adó visszatérítést lehet érvényesíteni.

Online nyugdíjbiztosítás árajánlat kérés

A legelterjedtebb előtakarékossági forma ezek közül mindenképpen az önkéntes nyugdíjpénztár. Két dolgot kell a figyelmükbe ajánlanunk. Ha a cég ahol dolgozunk, kifizeti helyettünk a díjat, nem kapunk adókedvezményt. Ha csak havonta ötezer forintot fizetünk be, akkor pedig nincs megoldva a nyugdíj probléma, tehát ezeket a szempontokat érdemes szem előtt tartani.

Tíz év múlva tudunk a hozamokhoz hozzájutni a leghamarabb, a tőkével pedig 20 év után rendelkezhetünk, ám amennyiben korábban vonul valaki nyugdíjba, akkor m ár abban az időpontban hozzáférhet. A költségek minimálisak, viszont, ha a kockázatról van szó, az hasonló az állam általi kockázatokkal. Az önkéntes nyugdíjpénztár a legjobb megoldás, ha 10 évre van a nyugdíjtól és nincs befektetése még. A Nyugdíj előtakarékossági számla akkor lehet sikeres, ha két dolgot teljesíteni tudunk. Megfelelő befektetési tapasztalattal kell rendelkezni és legyen elég időnk foglalkozni a befektetésekkel. Minden esetben, amikor ezt a szolgáltatást kívánja valaki választani, nem szabad fejjel menni a falnak, az adott pénzintézetben teljes körű felvilágosítást kell kérni, hogy senkit ne érjen meglepetés. A NYESZ-ről tudni kell, hogy csak abban az esetben termel profitot, ha folyamatosan foglalkozunk vele, mint más befektetési számlával. Az adókedvezmény miatt rendkívül keresett a NYESZ épp azért, mert erre a számlára nem kötelező folyamatosan díjat fizetni, de épp azért, mert nem egyszerű takarékossági számlaként, hanem befektetésként kell működtetni. A lényeg, hogy a NYESZ-t kifejezetten olyan személyeknek ajánljuk, akik teljes biztonsággal tudnak eligazodni a befektetések körében.

Ha életbiztosításokra van befektetés, akkor csak egy hátránnyal járhat az egész, hogy nem olcsó. Viszont azt kell tudni, hogy az első 10 év alatt tényleg lehet kicsit drága, de hosszútávon 10 év után már jó megtakarítás.  Tehát, ha bent is hagyunk 50 ezer forint állam által nyújtott támogatást és ezt 10 évig kamatoztatjuk, akkor körülbelül 289 ezer forintunk lesz 8%/évvel számolva. Azaz ez körülbelül egy éves díjnak megfelelő összeg, ami 250 ezer forint. Azért jó a helyzet, mert 3 állami támogatott közül tudunk válogatni. Nem baj, ha több mindenen akarunk támaszkodni egyszerre, de lehet, hogy jó először egy nyugdíj előtakarékosság és a másik kettőt fokozatosan mellérendelni.

Minden esetben jól körül kell járni a lehetőségeket, a három nyugdíjbiztosítási forma közül úgy válasszunk, hogy alaposan körül járjuk mindegyik lehetőséget, hiszen az állami adótámogatás bármelyik esetben realizálható, még az is lehet, hogy aki nagyon biztos akar lenni dolgában, az jól jár, ha több módozatot is választ. De alapos előzetes számítások nélkül nem szabad belevágni, ezért már most megteheti, hogy oldalunkra fellépve elolvas minden fontos információt és azonnal megtudhatja, hogy ki az, akinek érdemes nyugdíjbiztosítást kötni.