biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakáskáronként mennyi pénzre számíthatunk a biztosítónktól átlagosan?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A legnagyobb összeggel rendelkező normál lakásbiztosítási kártérítéseket a robbanások és lakástüzek miatt bekövetkezett veszteségek pótlására, a betörésekre és az elemi károkra teljesítették a biztosítók általában. Az egyik legrégebbi, azaz az első magyarországi biztosító elmúlt három évet egybeszedő statisztikáiból az lett nyilvánvaló, hogy vannak más nagyon fontos részei egy lakásbiztosításnak, mint például a zárcsere vagy például a jogvédelem.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Hat kártípushoz lehet kötni a  lakásbiztosításhoz kapcsolódó baleseteket, vagy károkat. A leginkább gyakran megtörténő elemi kár a statisztikák alapján a vezetékes vízkár vagy a csőtörés valamint a lakásbiztosítással egy fedezet alá vonható balesetek.

A legnagyobb problémát azok a természeti jelenségek okozzák, amelyek a legkiszámíthatatlanabbak, ilyenek a különböző viharok és felhőszakadások. Ezek a természeti csapások elég nagy károkat tudnak okozni és súlyos anyagi következményeket is előidézhetnek. Viszont a baleseteknél az esetek nagy részében csonttörések fordulnak elő. Az otthon tárolandó elektromos szerkezetekre is nagy veszély leselkedik, ez a veszély a villámcsapás, ami másodpercek alatt tönkreteheti az adott elektronikai eszközt. A legnagyobb kifizetések közt van még a tűzeset és a robbanások okozta kár is. Itt általában 200 ezer forintos kifizetésekről beszélhetünk, de már volt olyan eset is, hogy 8 millió forintot fizettek ki valakinek. Az úgynevezett betöréses károkra 140 ezer forint az átlagos kártérítés, tehát nagyjából, ha megtörténik egy ilyen káreset, akkor ennyi pénzre számíthatunk. Volt már példa itt is magasabb összegű kifizetésről, ami majdnem 3 millió forintra rúgott.

A villámcsapásoknak van egy olyan hatása, amit úgy nevezünk, hogy másodlagos hatások. A káresemények 8%-át körülbelül ez teszi ki. Ezért kell igyekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni lakásunkat és lakókörnyezetünket az ilyen természeti csapásoktól. Ezért kell mindenünket biztosítani, hogy az amiért annyit dolgoztunk ne vesszen el és ne váljon balesetek martalékává. Igyekezzünk mindenünkre fedezetet szerezni, hogy ha bekövetkezik ezen károk egyike, akkor legyen miből újra kezdeni.