biztoshely biztositas

Második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása

Ha egy üzembentartónak két autó van a nevén, a második gépjárműre is természetesen meg kell kötni a kötelező biztosítást, hiszen az minden esetben a gépjárműhez kötődik. A második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása szinte teljesen azonosan működik, mint egy, vagy az első gépkocsi esetében.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A leglényegesebb dolog, hogy második autó üzembe helyezésekor is már az első pillanattól kezdve rendelkeznünk kell kötelező biztosítással az adott gépjárműre vonatkozóan, hiszen e nélkül nem vehetünk részt autónkkal a közúti közlekedésben. Ebben az esetben hasonlóan az első autóra való szerződéskötéshez, lehet halasztott díjfizetést választani a gépjármű vásárláskor és kötelező biztosítás szerződéskötéskor, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a halasztás maximum 60 napra szólhat, tehát ezen időn belül a díjat be kell fizetni.

A második autó kötelező biztosításakor a bónusz besorolása A0-val kezdhető, azonban az első gépjármű besorolása ezzel egy időben nem változik, ha például adott időpontban a korábbi autó bónusz besorolása B4, akkor az marad változatlan. Ez is egyértelművé teszi, hogy az első autóra érvényes kötelező révén megszerzett bónusz besorolást nem lehet kiterjeszteni, vagy átvinni a második autóra, kivéve azt az esetet, amikor az első autó eladásra kerül.

Amennyiben oldalunkon keresztül intézi a kötelező biztosítás megkötését, mi minden alkalommal feltesszük a kérdést, hogy első autóról van-e szó, vagy van már esetleg az Ön tulajdonában gépjármű. Ezzel megkönnyítjük az ügyintézést, hiszen azonnal felhívjuk a figyelmet arra, hogyan is zajlik a második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása.

Nem találta azt, amit keresett, esetleg kérdése lenne? Tegye fel nekünk itt és mi a lehető leghamarabb megválaszoljuk Önnek!

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065