biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása

Kérjük értékeljen minket...
4.81 of 5 - 52 votes
Thank you for rating this article.

Ha egy üzembentartónak két autó van a nevén, a második gépjárműre is természetesen meg kell kötni a kötelező biztosítást, hiszen az minden esetben a gépjárműhez kötődik. A második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása szinte teljesen azonosan működik, mint egy, vagy az első gépkocsi esetében.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A leglényegesebb dolog, hogy második autó üzembe helyezésekor is már az első pillanattól kezdve rendelkeznünk kell kötelező biztosítással az adott gépjárműre vonatkozóan, hiszen e nélkül nem vehetünk részt autónkkal a közúti közlekedésben. Ebben az esetben hasonlóan az első autóra való szerződéskötéshez, lehet halasztott díjfizetést választani a gépjármű vásárláskor és kötelező biztosítás szerződéskötéskor, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a halasztás maximum 60 napra szólhat, tehát ezen időn belül a díjat be kell fizetni.

A második autó kötelező biztosításakor a bónusz besorolása A0-val kezdhető, azonban az első gépjármű besorolása ezzel egy időben nem változik, ha például adott időpontban a korábbi autó bónusz besorolása B4, akkor az marad változatlan. Ez is egyértelművé teszi, hogy az első autóra érvényes kötelező révén megszerzett bónusz besorolást nem lehet kiterjeszteni, vagy átvinni a második autóra, kivéve azt az esetet, amikor az első autó eladásra kerül.

Amennyiben oldalunkon keresztül intézi a kötelező biztosítás megkötését, mi minden alkalommal feltesszük a kérdést, hogy első autóról van-e szó, vagy van már esetleg az Ön tulajdonában gépjármű. Ezzel megkönnyítjük az ügyintézést, hiszen azonnal felhívjuk a figyelmet arra, hogyan is zajlik a második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása.