Második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Ha egy üzembentartónak két autó van a nevén, a második gépjárműre is természetesen meg kell kötni a kötelező biztosítást, hiszen az minden esetben a gépjárműhez kötődik. A második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása szinte teljesen azonosan működik, mint egy, vagy az első gépkocsi esetében.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A leglényegesebb dolog, hogy második autó üzembe helyezésekor is már az első pillanattól kezdve rendelkeznünk kell kötelező biztosítással az adott gépjárműre vonatkozóan, hiszen e nélkül nem vehetünk részt autónkkal a közúti közlekedésben. Ebben az esetben hasonlóan az első autóra való szerződéskötéshez, lehet halasztott díjfizetést választani a gépjármű vásárláskor és kötelező biztosítás szerződéskötéskor, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a halasztás maximum 60 napra szólhat, tehát ezen időn belül a díjat be kell fizetni.

A második autó kötelező biztosításakor a bónusz besorolása A0-val kezdhető, azonban az első gépjármű besorolása ezzel egy időben nem változik, ha például adott időpontban a korábbi autó bónusz besorolása B4, akkor az marad változatlan. Ez is egyértelművé teszi, hogy az első autóra érvényes kötelező révén megszerzett bónusz besorolást nem lehet kiterjeszteni, vagy átvinni a második autóra, kivéve azt az esetet, amikor az első autó eladásra kerül.

Amennyiben oldalunkon keresztül intézi a kötelező biztosítás megkötését, mi minden alkalommal feltesszük a kérdést, hogy első autóról van-e szó, vagy van már esetleg az Ön tulajdonában gépjármű. Ezzel megkönnyítjük az ügyintézést, hiszen azonnal felhívjuk a figyelmet arra, hogyan is zajlik a második autó kötelező biztosítása és bónusz besorolása.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860