biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco váltás feltételei - Kössön olcsó cascót online

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A casco biztosítás megkötése nem kötelező. Elsősorban azoknak a gépjármű tulajdonosoknak ajánlott a megkötése, akik új autót vásárolnak- főként, ha azt hitelre teszik-, illetve ha nagy értékű használt autót vásárolnak. Azért ajánlott, mert mint köztudott a kötelező biztosítás nem fizeti meg a kárunkat abban az esetben, ha a baleset okozói mi voltunk, hanem a vétlen fél kárát fizeti meg.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Ezzel szemben a casco minden esetben fizet. Jellemzője a cascónak az önrész, amely általában 10-30 % között mozog. Természetesen a nagyobb kockázat, és a teljeskörűbb szolgáltatás miatt a casco díjazása magasabb, mint a kötelező biztosításé. Jellemzően szinte minden biztosítónál megtalálható a termékkínálatban a casco. Gépjármű vásárlás esetén az árkülönbözet ellenére érdemes elgondolkodni azon, hogy a kötelező mellé cascót is kössön az ember, mert nagyobb biztonságot jelent. Érdemes már csak azért is, mert, ha más szolgáltatásokat is igénybe vesz az ember, akkor jellemzően kap hatunk díjkedvezményt, nem beszélve az aktuális akciókról, illetve egyéb kedvezményekről.

A casco biztosítás sok dologban hasonlít a kötelező biztosításhoz. Így többek között a casco váltás feltételei is hasonlók. A casco váltás is alap esetben évente egyszer az évfordulókor lehetséges. Itt vigyázni kell arra, hogy a felmondásnak az évforduló napja előtt 30 nappal be kell, hogy érkezzen a biztosítóhoz. Minden biztosító, vagy alkusz honlapján megtalálható, és letölthető az ehhez szükséges nyomtatvány. Fontos, hogy az adatok pontosak legyenek. Másik felmondási ok lehet még az, az eset, ha érdekvesztés történik, azaz például eladtuk a gépjárművünket. Természetesen ezt bizonyítani is kell a biztosító felé, mégpedig például az adásvételi szerződés bemutatásával. Ez a két lehetőség van a casco rendes felmondásához.

Természetesen a casco esetében is van lehetőség a biztosítás szüneteltetésére, abban az esetben, ha a gépjármű ideiglenesen kivonásra kerül a forgalomból. Abban az esetben, ha véglegesen kivonásra kerül a forgalomból, akkor kötelező bemutatni a kivonási igazolást, mert csak akkor szünteti meg a biztosító a cascót. Utolsó lehetőségként maradt a díjnemfizetés miatti megszüntetése a cascónak. Ebben az esetben ugyanis szerződésszegés áll fenn, azaz a biztosított nem teljesítette a maga részéről a vállalt kötelezettséget, azaz a díjfizetést. Az eddigi esetektől eltérően itt a biztosítónak joga van az elmaradt befizetéseket követelni, illetve az aktuális évben még esedékes díj bekérésére. A biztosító ebben az esetben jogosult akár jogi útra is terelni az ügyet.

Fontos, mint láthattuk, hogy odafigyeljünk a casco díjazásának a rendszeres befizetésére, illetve esetleges felmondás esetén odafigyelni a határidőkre, és a pontos adatszolgáltatásra. Ajánlott, és hasznos ezen felül, ha biztosítással kapcsolatos ügyeinket a biztosítási alkuszokra bízni, mert ők az ügyfelek érdekeit képviselik, és bizonyosan rendelkeznek a szükséges szakértelemmel, hogy az ügyfelek a lehető legkedvezőbb módon oldhassák meg ügyeiket.