biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Ha más nevére kötöm a kötelező biztosítást akkor 10 év múlva is A/0-ban leszek?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Biztosan sokan vannak, akik az autó biztosításával kapcsolatban igyekeznek úgy alakítani az életüket, hogy a kötelező kiadások a lehető legoptimálisabban alakuljanak. Felmerül a vidéki ismerőshöz a bejelentkezés, a szülők nevére megvásárolt autó, stb. Természetesen, amit a törvény enged, azt lehet de a kérdés, hogy hosszú távon hogy jár jobban az ember. Ha más nevére kötöm a kötelező biztosítást, akkor 10 év múlva is A/0-ban leszek?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Nagyon fontos ebben a kérdésben azt a tényt figyelembe venni, hogy a kötelező biztosítás szerződéssel az üzembentartónak kell rendelkeznie. Azért lényeges ez, mert a kötelező biztosítás díját rendkívül sok minden befolyásolja. A megváltozott szabályozásnak köszönhetően befolyásolja a díjat a motor teljesítménye, az üzembentartó életkora, jogosítványa, lakhelye, valamint a balesetmentes évek száma is. Tehát ez annyit jelent, hogy miután besorolták a gépjárművet, megnézik az üzembentartó adatait, és ezek alapján megállapítják a díjakat. A besorolást követően a díjakat már csak az éppen aktuális bonusz malusz fokozat befolyásolhatja.

A bonusz malusz fokozatot azért találták ki, hogy azoknak kevesebbet kelljen fizetniük akik éveken keresztül balesetmentesen vezetnek, mint azoknak akik időnként balesetet okoznak. A rendszer úgy működik, hogy egy időszakot megfigyelve amennyiben az üzembentartó balesetmentes volt akkor egy bonusz fokozattal feljebb lép és olcsóbb lesz a biztosítása, míg, ha az említett időszakban baleset okozója volt akkor akár több malusz fokozatot is visszaléphet, tehát drágább lesz a biztosítása.

A bonusz malusz rendszer az üzembentartóra vonatkozik, azaz mindegy hogy az autót ki vezeti a megfigyelési időszak végén a kedvezményt, vagy a díj drágulását az üzembentartó élvezheti, vagy fizetheti. Így a kérdésre a válasz, hogy a megfigyelési időszak akkor veszi kezdetét, amikor valaki üzembentartója lesz egy gépjárműnek, és biztosítást köt.