biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kgfb kötvényszám a csekken - hol találom?

Kérjük értékeljen minket...
2.22 of 5 - 9 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező felelősségbiztosítás fontos szerepet tölt be a gépjármű üzembentartók életében, ugyanis vétlen félként nem kell attól tartania, hogy a károkozó nem tudja, illetve nem akarja megfizetni a gépjárműben okozott kárt. Ugyanis a kötelező biztosítás feladata, hogy baleset esetén a baleset okozójának a biztosítója kifizesse a vétlen fél kárát.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kockázatviselés teljes mértékben a biztosítókat illeti, vagyis nincs önrész sem. A kötelező biztosítással kapcsolatos szabályokat törvény rendezi, amely természetesen folyamatos módosításokon ment keresztül. Mivel ez a biztosítás kötelező minden Magyarországon forgalomba helyezett gépjárműre megkötni, így a rendőrségnek joga van ellenőrizni annak meglétét. Szükség esetén igazolnunk kell tudni, hogy a gépjármű rendelkezik biztosítással.

A kötelező biztosításokat lehet fizetni havi, negyedéves, féléves, illetve éves rendszerességgel is. Ez megállapodás kérdése a biztosítóval. A befizetés módja szintén választható, amit lehet átutalással, csoportos beszedéssel, csekken, illetve akár személyes befizetéssel is teljesíteni. Nyilvánvaló, hogy a különböző befizetési lehetőségeknek egyedi előnyei, illetve kondíciói, költségei vannak. Természetesen nem csak a költségek befolyásolhatják, hogy melyik módot választjuk, hanem a befizetés átfutási ideje, a befizetés egyszerűsége, kényelme is. Ilyen szempontból a legelőnyösebb a csoportos beszedési megbízás adása, ugyanis, akkor a bank rendszeresen, és időben elvégzi helyettünk az átutalást, és ami nem mellékes rendszerint különböző kedvezményeket is ad hozzá. Az átutalásokkal szemben, ugyanakkor a csekkes befizetés a legdrágább, és a legmacerásabb is egyben. Ennek ellenére mégis sokan választják ezt a befizetési módozatot.

Arra a kérdésre, hogy a „Kgfb kötvényszám a csekken - hol találom?”, a válasz az, hogy nem minden esetben van rajta feltüntetve. Többnyire egyéb azonosítók szerepelnek rajta, mint például a gépjármű rendszáma, a biztosítási időszak, a befizetés határideje, illetve a biztosított neve, címe. Abban az esetben, ha biztosra akarunk menni, akkor a legegyszerűbb, ha a kötvényszámot a biztosítási kötvényünk fejlécén keressük, mert ott biztosan megtalálhatjuk. Fontos, hogy odafigyeljünk a csekk befizetésére, mert a befizetési határidőtől 60 napig él csak a biztosításunk. Utána nem vehetünk részt a közúti forgalomban, mindaddig, amíg a befizetést nem rendezzük, illetve amíg újra nem kötjük a biztosításunkat, amelyet csak ugyanannál a biztosítónál tehetünk meg, ráadásul meg kell fizetnünk, az un. fedezetlenségi díjat is arra az időszakra, ameddig nem voltunk biztosítva.

Fontos tehát, hogy a kötvényünk mindig legyen a kezünk ügyében, mert a kötvényszámot a befizetési csekk alapján többnyire nem tudjuk megadni, mert azon nem szerepel. A csekk elsősorban arra jó, hogy magát a befizetést igazolni tudjuk, esetleges igazoltatás esetén.