biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás bérlőként, otthonbiztosítás albérletre

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Az ember otthona, lakása, háza jellemzően a legnagyobb érték, amellyel rendelkezik, és ez nem csak anyagi szempontból van így, hanem gyakran érzelmi okokból is. A lakás több mint egyszerűen anyagok halmaza, mert falai között éli az ember az életét, és ott talál nyugalmat, biztonságot. Nem véletlen a mondás, hogy „az én házam, az én váram”. Éppen a fontossága miatt kell arról gondoskodni, hogy a lakás épsége megmaradjon, élhetősége ne romoljon, illetve egy esetleges baleset, katasztrófa esetén biztosított legyen a helyreállítás, illetve az újjá építés. A biztosítók termékei között természetes nem véletlen, hogy a lakásbiztosítások széles választékát található.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Jellemzően Magyarországon a lakások 70 %-a rendelkezik lakásbiztosítással, illetve a társasházak 50 %-a. Manapság egyre gyakrabban fordulnak elő különféle természeti katasztrófák, amelyek miatt egyre többen gondolkodnak el lakásbiztosítás megkötésén. A lakásbiztosítások a biztosítási események széles körére kiterjednek, sőt a kiegészítő biztosításokkal együtt teljes körű védelmet tudnak nyújtani. A lakásbiztosítások jellemzően csomagalapúak, amelyek tartalma különböző igényeket elégítenek ki. A szerződések határozatlan időre köthetők, de van egy évfordulójuk, amikor lehetőség van a rendes felmondásra, amennyiben, mondjuk valaki biztosítót szeretne váltani. Arra kell ebben az esetben vigyázni, hogy az évforduló előtt 30 nappal be kell, hogy érkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz, mert csak abban az esetben fogadják el a felmondást. A lakásbiztosítások önrésszel is rendelkezhetnek, azaz esetleges káresemény megtörténtekor a kár egy részét, az önrész erejéig a biztosított fedezi.

Sokan úgy hiszik, hogy lakásbiztosítás bérlőként, otthonbiztosítás albérletre nem köthető, illetve hogy csak a tulajdonos kötheti meg. Azonban ez nem így van. A biztosítók szabályzata alapján lakásbiztosítást köthet bárki, akinek érdeke az ingatlan megóvása, ami azt jelenti, hogy a bérlő is jogosult lakásbiztosítást kötni. Természetesen a gyakorlatban többnyire a tulajdonos köt biztosítást az ingatlanra, a bérlő pedig a saját tulajdonában lévő ingóságra. Egyes esetekben közös megegyezéssel döntik el, ki milyen biztosítás megkötését vállalja. A lényeg tehát, hogy a bérlő köthet biztosítást az ingatlanra is, és az ingóságra is, de jellemzően a bérbeadó köt az ingatlanra, a bérlő pedig az ingóságra. Természetesen, ha a bérlő köt biztosítást az ingatlanra, és megszűnik a bérleti szerződés, akkor érdekmúlás miatt az évforduló megvárása nélkül is felmondhatja a lakásbiztosítási szerződést.