biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás újrakötése díjnemfizetés esetén

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A lakásbiztosítás megkötésének fontosságát általában nem kell magyarázni senkinek, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy amennyiben például egy árvíz teljesen életveszélyessé tesz, vagy akár földig rombol egy házat, akkor a teljes újjáépítésre, illetve új ház építésére nagyon kevés embernek van pénze.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Általában magának a háznak a felépítése is egy életre szóló feladatot, és terhet jelent, nem hogy egy esetleges katasztrófa esetén építeni egy újat. Ezért fontos, hogy akinek az anyagi lehetőségei nem engedhetik meg, hogy elég tartalékkal rendelkezzen egy esetleges új ház építésére, azok minimális tehervállalással kössenek lakásbiztosítást, hogy káresemény esetén ne nekik kelljen a kockázatot viselniük, illetve a kár helyreállításának az összegét állniuk. A lakásbiztosítás megléte szinte alapkövetelmény a felelősen gondolkodó emberek életében.

Lakásbiztosítási termékekkel szinte minden biztosító rendelkezik, és a kínálat biztosítónként is nagyon sokszínű, és személyre szabható. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő lakásbiztosítást. Fontos, hogy az olcsóság ne legyen a legfontosabb szempont, azaz azért, hogy olcsóbb legyen a díjazás, ne biztosíttassuk a lakásunkat a valós értéke alatt, mert esetleges káreseménynél a biztosítási értéket veszik alapul a kártérítésnél, ami így messze nem fogja fedezni a valós kárösszeget. Értékeltessük fel az ingatlant, és ajánlott a benne lévő ingóságokra is kiterjeszteni a biztosítás védelmét. Érdemes szakemberhez fordulni mielőtt megkötjük a szerződést, mert egy szakember segítsége, akár 30-40 % díjkedvezményt hozhat, már csak azzal is, hogy ismeri a szabályokat, a termékeket, illetve a különböző akciókat, kedvezményeket. Forduljunk biztosítási alkuszhoz, mert ők biztosan az ügyfél érdekeit tartják szem előtt, és nem a biztosítókét. Ráadásul mindent el is intéznek helyettünk.

A lakásbiztosítások esetében is az egyik legfontosabb kötelessége az ügyfeleknek, hogy fizessék rendszeresen a díjazást, mert ez alapfeltétele a szerződés fenntartásának. A lakásbiztosítások megszüntetésének is több lehetősége van. Megszűnhet rendes felmondással mindkét fél részéről, az évforduló időpontjában, amelyről 30 nappal annak bekövetkezése előtt értesíteni kell a másik felet. A másik ok az érdekvesztés, amelynek a tényét jellemzően adásvételi szerződés bemutatásával kell igazolni a biztosító felé. Szintén a szerződés megszűnését vonhatja maga után a díj nemfizetés is. A díj befizetésének elmaradása esetén a biztosító értesíti az ügyfelet az elmaradás tényéről, és kéri annak rendezését. Amennyiben ez nem történik meg, akkor általában 30 nap eltelte után a szerződés megszüntethető, de a biztosítók jellemzően 3 hónap után szűntetik meg azt. Magáról a megszűnés tényéről a biztosítók nem kötelesek értesíteni az ügyfelet. Az esedékesség napjától a szerződés végleges megszűnéséig, az un. türelmi idő alatt a biztosító még kockázatvállalói állapotban marad. Ezt a türelmi időszakot respirónak nevezik. Amennyiben ez alatt az idő alatt sem történik meg a befizetés, akkor a szerződéssel együtt a kockázatviselés is megszűnik a biztosító részéről.

Lakásbiztosítás újrakötése díj nemfizetés esetén lehetséges, mégpedig olyan formán, hogy az ügyfél a szerződés megszűnése után jelzi a biztosítónak, hogy szeretné a biztosítást az előzővel megegyező feltételek mellett újrakötni. Ez a reaktiválás. Jellemzően ezzel kapcsolatban a biztosítók szabályzata rendelkezik, ezért mindenképpen fontos, hogy a szerződéskötés előtt átolvassuk azt. Fontos ezzel kapcsolatban még, hogy a respiró és a reaktiválás között eltelt idő alatt a kockázatvállalás szünetel, és a reaktiválás csak akkor lép életbe, ha az ügyfél minden elmaradását rendezte a biztosító felé.