biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Új üzembentartónak kell biztosítást kötni?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A gépjárművezetők általában tisztában vannak azzal, hogy a kötelező felelősségbiztosítás minden esetben annak a nevén kell legyen, aki a járművet üzemelteti, tehát amennyiben új üzembentartó kerül a forgalmiba bejegyzésre, akkor természetesen ő kell kössön egy vadonatúj biztosítást. Azt ugye bármikor bármilyen körülmények között tudnunk kell igazolni akár egy közúti ellenőrzéskor, akár egy balesetnél, hogy van  érvényes kötelező biztosításunk, erre pedig a legegyszerűbb megoldás, ha a forgalmi engedéllyel együtt a befizetés igazolását, vagy a kötvényünket minden útra magunkkal visszük. Ilyenkor az ellenőrzés legelső lépéseként a hatóság összehasonlítja a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartót és a kötelező biztosítás szerződő felét, tehát már itt szükség van arra, hogy a biztosítás a kellő névre legyen megkötve. A hatóság nem a díj befizetésének tényét fogja leellenőrizni, hanem magát azt a tényt, hogy van-e élő kötelező biztosítás és az a megfelelő névre szól-e.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kérdés, hogy új üzembentartónak kell-e biztosítást kötni nem csak a fenti esetekben merülhet fel, többek között, ha műszaki vizsgára visszük a járművet, ott is ellenőrzik a kötelező meglétét és azt is, hogy a biztosítási szerződésben szereplő név megegyezik-e a forgalmiban megnevezett üzembentartói névvel. Még nagyobb ennek az egész ügynek a jelentősége, amikor új üzembentartóként külföldre utazunk a járművel, mert egy ilyen helyzetben, ha szükségessé válik a kötelező biztosítás felhasználása, igen nagy nehézségeket okozhat, ha nem egyeznek meg a szükséges adatok.

Akár tulajdonosként, akár üzembentartóként megyünk külföldre, érdemes tudni azt, hogy mely országokban fogadják el az itthoni kötelező biztosítást, illetve mely országok tekintik érvényesnek egymás kötelezőit. Ez az élő szerződésben mindig benne foglaltatik, de az biztos, hogy ezen államok körét egy vonatkozó nemzetközi egyezmény szabályozza.

Az, hogy új üzembentartónak kell biztosítást kötni abban aa helyzetben is felmerül, amikor cascóról van szó. Eltekintve attól, hogy ennek a fajta biztosításnak a meglétét nem várják el senkitől, mégis jól meg kell fontolni, hisz a bajban még nagyobb tragédia lehet, amikor anyagilag egy baleset, egy lopás tönkreteszi a családot. A casco esetén is él az a lehetőség, hogy szerződhet erre a módozatra akár a tulajdonos, de akár az üzembentartó is. Tehát Ha az adott gépjárműre vonatkozóan új üzembentartó kerül bejegyzésre, akkor ő a saját nevére casco biztosítást is köthet.

Képzeljük el, mekkora nehézségeket okozhat egy olyan helyzet, ha a szóban forgó gépkocsinak nem mi vagyunk a tulajdonosa, azonban mint új üzembentartó mi üzemeltetjük és használjuk, történik egy káresemény és amennyiben nincs cascónk, fizethetjük a kárt saját zsebből, hiszen a tulajdonos ránk bízta autóját, nem nagyon fogja érdekelni, hogy honnan teremtjük elő a pénzt, ki téríti meg az őt ért kárt. A casco biztosításnál az a személy lehet tehát szerződő ügyfél, aki érdekelt a jármű megóvásában, lehet magánszemély, vagy akár cég is, de leggyakrabban ez a személy megegyezik a tulajdonossal, vagy az üzembentartóval. A biztosítás kedvezményezettje mindenkor a tulajdonos, vagy adott esetben az új üzembentartó lehet, amennyiben esetleg a szerződésben nem kerül kedvezményezett megjelölésre, akkor egyértelműen a biztosított személy lesz a biztosítási szolgáltatásra jogosult.

Mindegy, hogy Ön, mint tulajdonos, vagy netán új üzembentartó szemszögéből érintett az autóbiztosítások kötésében, ha felkeresi oldalunkon a kalkulátorokat, szinte azonnal köthet kötelező és casco biztosítást is. Ilyenkor nagyon gyorsan át lehet tekinteni mindkét szolgáltatás tekintetében a vezető biztosítók ajánlatait a tartalmak és tarifák szempontjából is. Igen előnyös feltételeket kínálunk azoknak, akik használják az általunk működtetett kalkulátor programokat, mert jól tudni, hogy ezen a módon nem csak a legjobb szolgáltatásokat és árakat lehet megcsípni, de egyrészt az online kötéssel sokat takaríthat meg, másrészt plusz tetemes díjkedvezmény érhető el azzal, hogyha egy helyen köti meg mindkét konstrukciót.

Megéri így szem előtt tartani ezeket a remek feltételeket, amennyiben új üzembentartóként el kell végeznie a járművel kapcsolatos biztosításkötéseket. Ennél hamarabb nem kaphat kézbe semmi más módon szerződést, sőt, akinek nagyon gyorsan van rá szüksége, még abban is segíthetünk, hogy készítünk egy előzetes ajánlatot, szerződést, mellyel az okmányirodában le lehet folytatni az új üzembentartói bejegyzést és amikor már minden irat készen van, elkészül a végleges szerződés, megkapja saját nevére szóló kötvényét és teljes biztonságban autózhat az utakon.