Az én kötelezőm megtéríti a másik félnek az általam okozott kárt?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Egyre több autó van az utakon így egyre több a gyakorlatlan vezető, és egyre több a balesetek száma is. Ezt lehetne lemondani az elmúlt 5-10 évről, bár az üzemanyag árak az elmúlt pár évben kicsit visszavettek ezekből az adatokból. Mégis még mindig sokan ülnek úgy autóba, hogy nem minden kérdéssel vannak tisztában. Az én kötelezőm megtéríti a másik félnek az általam okozott kárt?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A közúti közlekedésről szóló törvény egyértelműen kimondja, hogy a közúti közlekedésben való részvételnek alapfeltétele az érvényes kötelező felelősségbiztosítás. A biztosítás a közlekedés folyamán másoknak okozott károkra nyújt fedezetet, melyben a felelősség kérdése teljes egészében tisztázott. Ez annyit jelent, hogy amennyiben a közlekedés folyamán balesetből eredő a saját felelősségem miatt másnak kárt okozok, úgy a kár összegét helyettem a biztosító fizeti meg. Fontos, hogy a biztosítás díjjal mindig fedezve legyen, mert nem fizetés esetén, a hatvanadik napon a biztosító díj nemfizetés miatt a szerződést megszüntetheti. Ilyen esetben a felelősség megállapítása után a kárt saját zsebből kell kifizetni.

Érdemes a biztosítás kiválasztásánál is alaposan körbe nézni a piaci kínálatban, hiszen a rengeteg ajánlatnál szolgáltatásban és díjban is rendkívüli eltérések lehetnek. A törvényi szabályozás kitér a biztosítás fenntartására, arra azonban nem kötelez senkit, hogy az üzembentartó a díjat melyik társaságnál fizeti meg. A megfelelő ajánlat kiválasztását követően amennyiben sikerült a szerződését megkötnie, úgy figyeljen nagyon a fizetési határidőkre. Furcsa vagy nem, ha nem jön csekk, vagy díjbekérő a fizetési kötelezettség akkor is az üzembentartón van. Tehát fontos, hogy időben a kezében legyen a csekk, vagy a díjbekérő, és hogy ezek alapján a díj időben beérkezzen a biztosító számlájára.

kotelezo terites

 

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860