biztoshely biztositas

Az én kötelezőm megtéríti a másik félnek az általam okozott kárt?

Egyre több autó van az utakon így egyre több a gyakorlatlan vezető, és egyre több a balesetek száma is. Ezt lehetne lemondani az elmúlt 5-10 évről, bár az üzemanyag árak az elmúlt pár évben kicsit visszavettek ezekből az adatokból. Mégis még mindig sokan ülnek úgy autóba, hogy nem minden kérdéssel vannak tisztában. Az én kötelezőm megtéríti a másik félnek az általam okozott kárt?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A közúti közlekedésről szóló törvény egyértelműen kimondja, hogy a közúti közlekedésben való részvételnek alapfeltétele az érvényes kötelező felelősségbiztosítás. A biztosítás a közlekedés folyamán másoknak okozott károkra nyújt fedezetet, melyben a felelősség kérdése teljes egészében tisztázott. Ez annyit jelent, hogy amennyiben a közlekedés folyamán balesetből eredő a saját felelősségem miatt másnak kárt okozok, úgy a kár összegét helyettem a biztosító fizeti meg. Fontos, hogy a biztosítás díjjal mindig fedezve legyen, mert nem fizetés esetén, a hatvanadik napon a biztosító díj nemfizetés miatt a szerződést megszüntetheti. Ilyen esetben a felelősség megállapítása után a kárt saját zsebből kell kifizetni.

Érdemes a biztosítás kiválasztásánál is alaposan körbe nézni a piaci kínálatban, hiszen a rengeteg ajánlatnál szolgáltatásban és díjban is rendkívüli eltérések lehetnek. A törvényi szabályozás kitér a biztosítás fenntartására, arra azonban nem kötelez senkit, hogy az üzembentartó a díjat melyik társaságnál fizeti meg. A megfelelő ajánlat kiválasztását követően amennyiben sikerült a szerződését megkötnie, úgy figyeljen nagyon a fizetési határidőkre. Furcsa vagy nem, ha nem jön csekk, vagy díjbekérő a fizetési kötelezettség akkor is az üzembentartón van. Tehát fontos, hogy időben a kezében legyen a csekk, vagy a díjbekérő, és hogy ezek alapján a díj időben beérkezzen a biztosító számlájára.

kotelezo terites

 

Nem találta azt, amit keresett, esetleg kérdése lenne? Tegye fel nekünk itt és mi a lehető leghamarabb megválaszoljuk Önnek!

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065